Voor kinderen


Hoi!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze site! Als je wilt weten wat een kindercoach doet en wie ik ben kun je dat hier lezen.

Ik ben Nynke en ben vijftien jaar juf geweest op een basisschool. Als juf zag en hoorde ik veel van de kinderen in mijn klas. Vaak zag ik vrolijke en blijde gezichten. Kinderen die zin hadden in wat ze deden of gingen doen. Ook vertelden ze vaak enthousiast over de mensen om hen heen.

Soms waren er kinderen bij wie dat niet zo was. Kinderen die een tijdje wat minder plezier hadden. Minder plezier in school en in de dingen die ze deden. Misschien herken je dit en weet je ook waardoor het komt dat je je vervelend voelt. Al hoeft dat helemaal niet zo te zijn.

Het hebben van minder plezier of zin hebben in dingen, zou kunnen komen omdat:
– je op school rekenen of taal moeilijk vindt
– je een vol hoofd hebt
– je iets meegemaakt hebt waardoor je verdriet hebt
– je gepest wordt

Of nog andere dingen…

Als juf merkte ik dat ik kinderen die hiermee zaten niet altijd de hulp kon geven die ik graag zou willen geven. Daar was vaak te weinig tijd en ruimte voor. Dat vond ik jammer! Want ik denk dat het kan helpen als er iemand is die écht de tijd neemt om naar je te luisteren. Nu ben ik kindercoach. Als je bij me komt, bekijken we samen wat jij nodig hebt of zou mogen leren om het vervelende gevoel te veranderen. Dat doen we in jouw tempo en op een manier die voor jou fijn voelt.

Dingen die je doet gaan vaak makkelijker als je ze met plezier doet. Bovendien krijg je een fijn gevoel als iets je lukt of kun je vrolijk worden als je iets samen met een ander doet. Wie weet ga je van blijdschap wel springen?!


Hoe gaat het als je bij me komt?

Bij de kennismaking kom je samen met je ouders/verzorgers. Ik hoor wie je bent, wat je graag doet (of juist niet) en we bespreken wat jij graag anders wilt. Als we dat weten en we besluiten te gaan samenwerken, zie ik jou zes tot acht keer. Ik vind het ook belangrijk om van je ouders/verzorgers te horen hoe het met jou gaat. Ik spreek hen aan het begin en als wij een aantal keer met elkaar hebben gewerkt. Het is voor hen fijn om te weten waar we mee bezig zijn geweest en hoe het gaat. Vaak bespreken we dan ook hoe vaak we nog verder gaan en wanneer we kunnen afsluiten. Als je voor de laatste keer bij me komt, sluiten we samen met je ouders af.

Als we elkaar zien doen we verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld:
– een spelletje
– tekenen of verven
– praten
– oefeningen met je lijf
– naar buiten gaan

Samenwerken met kinderen vind ik ontzettend leuk. En als ik je na een tijdje een sprongetje zie maken in wat je wilde leren…SPRING ik van blijdschap!