Speciaal voor kinderen

Hoi!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze site! Als je wilt weten wat een kindercoach doet en wie ik ben kun je dat hier lezen.
 

Ik ben Nynke en ik heb heel wat jaren gewerkt als juf op een basisschool. Als juf zag en hoorde ik veel van de kinderen in mijn klas. Vaak zag ik vrolijke en blije gezichten. Kinderen die zin hadden in wat ze deden of gingen doen. Ook vertelden ze vaak enthousiast over de mensen om hen heen.
 

Soms waren er ook kinderen bij wie dat niet zo was. Kinderen die een tijdje wat minder plezier hadden. Minder plezier in school en in de dingen die ze deden, geen zin om te spelen of te vertellen.
 

Misschien herken je dit wel en weet je waardoor het komt dat je je vervelend voelt. Al hoeft dat helemaal niet zo te zijn.
 

Heb je minder plezier in school en in de dingen die je doet; heb je geen zin om te spelen of vertel je niet meer zo veel en enthousiast?
Dat zou kunnen komen omdat:
- je op school rekenen of taal moeilijk vindt
- je een vol hoofd hebt
- je iets meegemaakt hebt waardoor je verdriet hebt (scheiding van ouders, overlijden van iemand van wie je veel hield, ziekte in de familie)
- je gepest wordt.

Of nog andere dingen…

Als juf merkte ik dat ik kinderen die hiermee zaten niet altijd de hulp kon geven die ik graag zou willen geven. Omdat er te weinig tijd en ruimte voor was om er ècht aandacht aan te besteden. Dat vond ik jammer! Want ik denk dat dingen makkelijker gaan als je ze met plezier doet. Bovendien krijg je een fijn gevoel als iets je lukt of kun je vrolijk worden als je iets samen met een ander doet. Wie weet ga je van blijdschap wel springen?!
 

Nu ben ik kindercoach. Als je bij me komt, bekijken we samen wat jij nodig hebt of zou mogen leren om het vervelende gevoel te veranderen. Dat doen we in jouw tempo en op een manier die voor jou fijn voelt.
 

Hoe gaat het als je bij me komt?
De eerste keer kom je samen met je ouder(s). We maken kennis met elkaar en bespreken wat jij graag anders wilt. Als we dat weten, kom je een aantal keren alleen bij mij. Wat we doen is bij ieder kind anders. Wel doen we verschillende dingen, zoals:
- een spelletje
- tekenen of verven
- praten
- oefeningen met je lijf
- naar buiten gaan

 

Elke keer wanneer je bij me komt werken we 1 uur samen. Kinderen komen vaak 6 tot 10 keer bij mij. Dan hebben we ontdekt wat jij goed kunt en hoe je zelf met jouw kwaliteiten aan de slag kunt gaan in situaties die je wat moeilijker vindt.
 

Halverwege kom ik een keer bij jullie thuis. Dan praat ik met je ouders. Ik vind het belangrijk om ook van hen te horen hoe het met jou gaat. Voor je vader en moeder is het fijn om te weten waar we aan gewerkt hebben en dus vertel ik wat over onze samenwerking. Als je voor de laatste keer bij me komt, sluiten we samen met je ouders af.
 

Samenwerken met kinderen vind ik ontzettend leuk. En als ik je na een tijdje een sprongetje zie maken in wat je wilde leren… SPRING ik van blijdschap! 

<- terug naar informatie