Klachtenprocedure

Algemeen 

1. Als kindercoach zal ik alles in het werk stellen om uw kind goed te begeleiden. Echter kan het voorkomen dat u toch een klacht heeft. Wanneer uw kind rechtstreeks in zijn belang is getroffen door een handeling van mij kan over die handeling een klacht ingediend worden door u als ouders/verzorgers.

2. Wanneer u uw klacht met mij communiceert zal ik uiteraard mijn best doen om voor u en voor mijzelf tot een bevredigende oplossing te komen.

3. Ik ben aangesloten bij Klachtenportaal Zorg (KPZ).
Mochten wij er samen niet uit komen dan kunt u via dit portaal een beroep doen op een onafhankelijk, ervaren en deskundig team van klachtenfunctionarissen. Zij helpen u een klacht af te ronden met wederzijds begrip. In meer dan 90% van de zaken die zij behandelen, wordt de klacht voor beide partijen naar tevredenheid afgehandeld.
Klachtenportaal Zorg verzorgt de klachten en geschillenregeling voor zowel kleinschalige zorgaanbieders als voor zzp’ers in de zorg. Bij iedere klachtenprocedure ondersteunt Klachtenportaal Zorg in het komen tot een oplossing door te adviseren, mee te denken, te bemiddelen of een oordeel te geven. 

Voor meer informatie: https://klachtenportaalzorg.nl/

Via onderstaande link leest u hoe een klachtenprocedure verloopt:
https://klachtenportaalzorg.nl/klachtenprocedure-wkkgz-wmo-en-jeugdzorg/

Contactpersoon:
Mevr. Chantal Geertman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.